Masszázs Hódmezővásárhelyen

A masszázs története

2013. december 16. - Masször

Európa legelterjedtebb masszázsfajtája a svédmasszázs. Már közel 200 éves múltra tekint vissza, mivel Pehr Henrik Ling svéd vívómester 1813 -ban dokumentálta először a svédmasszázs alapvető fogásait, majd Stockholmban megalapította a Gyógytorna és Masszázsintézetet.

A svédmasszázs azóta nagy népszerűségre tett szert, sőt a gyógymasszázs fogásait is innen eredeztetik. Ezzel a masszázsfajtával a leghatékonyabb a vázizomzat átmozgatása, a vérkeringés élénkítése, az izomgörcsök feloldása.

A svédmasszázs regenerálja szervezetünk izmait, szöveteit, erősíti az immunrendszert, segít a stresszoldásban, a fájdalomcsillapításban, a bőr a keringés és nyirokrendszer állapotának javításában és így közérzetünk jobbá tételében.

A svédmasszázsnak Nyugat-Európa országaiban és az USA -ban is kialakult a maga kultúrája, mondhatni az itt élők esetében a svédmasszázs az egészséges életmód része lett. Németországban például szinte nincs olyan hotel, ahol ne lehetne igénybe venni masszőrt, az USA -ban pedig a saját fogorvos, könyvelő, nőgyógyász mellett szinte mindenkinek van saját masszőre is!

Hozzánk, Magyarországra a masszíroztatás szokása és kultúrája némi lemaradással "érkezett" meg, de egyre szélesebb körben terjed. Ennek oka, hogy mind többen fedezik fel azt, amit a világ másik fele már régen tud: a masszázs megfiatalítja testünket és karbantartja egész lényünket!

 

***

 

süti beállítások módosítása